2016 sokaknak nagyon jól végződött, csak úgy, mint annak a BMW tulajnak, aki a nyáron adta kölcsön barátjának az autóját. Ez a drága barát Skóciából utazott el egészen Manchester városáig egy rock koncertre, az autót – ami történetesen egy BMW volt – a városban parkolta le. Majd a feltehetőleg remekül sikerült The Stone Roses koncert után gondolta hazaindul az autóval, de ez nem jött össze. Nem kevesebb, mint 5 napnyi keresés után adta fel és állapította meg a tényt, hogy elhagyta barátja szeretett kocsiját. Kénytelen volt jelenteni a hatóságoknál, hogy eltűnt vagy ellopták azt.

A pórul járt sofőr felkereste az összes helyi parkolós céget, az illetékes hatóságokat és megmozgatott minden követ, hogy megtalálja a BMW-t, de mindezt eredménytelenül, mígnem egy szilveszteri ellenőrzés során a manchesteri rendőrség bukkant az autó nyomára egy parkolóházban.

A parkolóház pedig ugyebár keményen fizetős terület és a helyi árakkal kalkulálva a június óta eltelt fél év alatt a parkolóért fizetendő összeg már 5000 font – hajmeresztő közel 1,8 millió forint – környékére rúg, amiből azért már elég jó autót lehet kapni. Kicsit drágára sikeredett a kiruccanás ennek a skót feledékeny úriembernek.

A történet több kérdést is felvet. Mégis, hogyan lehet ennyire fogalmatlan valaki arról, hogy hol parkolt le? Ha velünk történne hasonló, akkor vajon a barátunk hogyan reagálná le ezt az egészet? Ezek után mindenki gondolja meg kétszer is, hogy kölcsön adja-e a kocsiját bármilyen jó barát is az, aki kéri!