Lebeg majd a műszerfal a jövő BMW-iben

Már az előző Las Vegas-i Szórakoztató Elektronika Kiállításra is innovatív műszerfallal készült a BMW, erre licitálna rá a január elején újra megrendezett CES-en. Már a korábbi koncepciók is mellőzték a megszokott gombokat és több hatalmas kijelzővel pakolták tele őket, most pedig a síkból lépnek ki.

A BMW HoloActive Touch elnevezésű műszerfal virtuális érintőképernyőként teremt kapcsolatot a vezető és az autó között, a vezető mellett lebegő kijelző érintés-érzékeny funkciói pedig ujjhegy-tapintásokkal és egyszerű gesztusokkal vezérelhetők. Ez már az önálló közlekedésre alkalmas okosautók távoli világát vetíti előre.Fusion x64 TIFF FileA BMW új technológiája egyesíti a szélvédőre vetítő head-up kijelző és a 7-esben bemutatott gesztusvezérlés funkcióit egy futurisztikus műszerfal és középkonzoli felületben, ahol a gombok fizikai kontaktus nélkül kezelhetőek.

A jövőben a BMW-k gesztusvezérlése a három dimenziós mozdulatokat is képesek lesznek azonosítani, amivel számtalan új funkciót érhetünk majd el ilyen módon. A lebegő középkonzol elemei ráadásul teljesen személyre szabhatóak lesznek, akárcsak a telefonok kijelzője. A gombok megnyomásáról fénygyűrűn át kap visszajelzést a vezető.