Frank Van Meel, a BMW Motorsport részlegének vezére az Auto Express-nek adott interjút, melyben elmondta, hogy elkerülhetetlenek az elektromos vagy hibrid meghajtású M-es BMW-k.

Jelenleg a legfőbb probléma az elektromos sportmodellel a súly kérdése, a megfelelő hatótávot biztosító akksicsomag ugyanis irdatlanul nehéz autókat eredményezne. Bár a felépítés elméletben szolgálná a jó vezethetőséget, hiszen a súlypont igencsak alacsonyan lenne, de a 2 vagy 2,5 tonnás jármű nem igazán viselkedhet vérbeli M-es gépként.

A változás egyébként sem lesz olyan drámai, mert kénytelenek lesznek átmeneti megoldásokat is alkalmazni, ilyenek a hibrid rendszerek vagy éppen a konnektorról is tölthető verziók, amiket szupersportautóknál is alkalmaznak már.

Az M-es BMW-k esetében ráadásul nem a takarékosság, hanem a teljesítmény növelése a cél az elektromos hajtásláncokkal. Az M GmbH már most is szorosan együtt dolgozik a BMW i modelleket fejlesztő részleggel, hogy megtalálják a megoldást az akkumulátorok súlyának csökkentésére, az elektromos motorok hűtésére és természetesen a hatótáv és teljesítmény növelésére.