Irgalmatlanul ritka, szinte már túlzás nélkül állítható, hogy létezését csupán pár videó és kép bizonyítja, ez a BMW Nazca. Egy ilyet hirdetnek éppen hazánk legismertebb használtautós oldalán.NévtelenBizonyára sokan kételkedve fogadják az ilyesmit, hiszen az ilyen autók ritkán cserélnek és akkor is valamiféle híres aukciósház nagyívű árverésén.

“A BMW 850 CSI-ből származó 380 lóerős, 5567 cm3-es, V12-es motor egy tégla alakú fémketrecben is elég indok az izgatottságra, a C2 vonalait viszont egy olasz zseni, Giorgetto Giugiaro álmodta meg.

Így teljes a kép, német technika, olasz dizájn, mindenből a legjobbat! De hiába a világverő potenciál, akárcsak az M8, horribilis ára miatt ez a futurisztikus bestia is megmaradt a poszterek álmának. Igaz digitális verziójával sokan csapódtak falnak a Need for Speed II. részében.

Valódi BMW Nazca viszont csak három darab készült: az M12 1991-ben debütált, ezt követte a keményebb C2 1992-ben és a nyitott tetős Spider C2 1993-ban. Minden BMW Nazca az eredeti M1 továbbfejlesztése volt.” – írtuk korábbi cikkünkben.

Az eredeti hirdetést itt találod.