A ’80-as évek a BMW modern aranykora. Sorra halmozták a sikereket szinte az összes motorsportban, megjelent az első M3-as modell és a csapból is a sikeres bajor márka folyt. hatalmas mennyiségű promóciós anyag is napvilágot látott ebben az időszakban, megteremtve ezzel a vásárlóközönségben a színtiszta BMW életérzését. Ezekből válogatott a Petrolicious nyolc igazán kifejező videót.

Kezdésnek egy 1988-as rallysport videó válogatás, kommentátor nélkül, hogy még jobban eltudjon merülni az ember a gépészet remekében és az üvöltő S14-es hangjában.

A technikai képzésekhez kiadott videók általában egyhangúak és monoton érzetet keltenek, nem úgy, mint az E30 M3 tréining videója. Már rögtön az elején elkapja az embert az a ma már retró életérzés és a zene talán eszébe juttatja valamelyik Bud Spencer-Terence Hill filmet is.

Ha az ember eddig nem volt szerelmes a 635 CSI-be, akkor a videó első 35 másodpercében az lesz. Az M1 motorhangjával indítani mondjuk – valljuk meg őszintén – egy kicsit aljas húzás volt.

A szemünk előtt legendává emelkedett E30-as gyári promótáló videója pont olyan, mint maga az autó. Erősen próbálja visszaadni az E30 életérzést! Ez pedig nem kicsi feladat. Különösen a kor technikai színvonalát feszegető animációk figyelemre méltóak.

DTM reklám, ami igazából kisfilm, a ’80-as éveket tagadhatatlanul jellemző szinti zenével. A videó közepén egy táncos számmal, amit nem igazán tudtunk értelmezni, mit is szeretne kifejezni, de a megfejtéseket várjuk kommentben. Érdemes megnézni, mert a DTM legszebb korszakát idézi.

A fentebbi videóval az E30 Touring a sportos életvitelt kedvelőket vette célkeresztbe.Részletfotókkal adja meg az alaphangulatot, majd a golf rajongóit igyekszik megszólítani a sportos kombival.  Nem kérdés, hogy kényelmesebb a Touringba csak behajítani a sporttáskát.

Az M635 CSI kisfilmje a lehető legjobb, amit kitalálhattak. Egy Formula-1-es felvezetés után a kor egyik legnagyobb pilótája Nelson Piquet indítja az ördögi gépezetet. A 6-os sorozat csúcsmodellje igazi nehézbombázó volt a maga idejében és ma is tiszteletre méltó, amit a hatalmas sorhatos kupé tud.

Patrick Snijers Angliában a Manx Rallyn nyújtott teljesítményéről emlékszik meg ez a videó. Egyszerűen varázslat, amit a Prodrive által épített E30 M3-assal művel. Az S14-es négyhengeressel szerelt első M3-as leginkább a DTM-ben nyújtott teljesítménye okán lett népszerű, de hátsókerekes felépítése ellenére a rallyban is remekül megállta a helyét.

Ha van a ’80-es évekből olyan BMW videó, amit esetleg hiányolsz az összeállításból, akkor ne habozz, hagyd itt a linkjét kommentben!