Őrjöngő betépett masztodont építettek a BMW X5-ből

a BMW X6 M-alapú Typhoon után a G-Power elkészítette az X5 M-ből is a Typhoon modellt, brutális 750 tagú ménessel. Ez aztán a betépett masztodon! A gép pofán köpi a szerénységet, és tökön rúgja a józanságot, szinte a földön ül, kerekei 23 colosak, a szélesítés orbitális.

G-Power-BMW-F85-X5-M-Typhoon-750PS-Chiptuning-3

g-power-x5-m-typhoon-02-2

Az F85 kódjelű BMW X5 widebody karosszéria kiegészítők 12 hónapos fejlesztési és tesztelési időszakon mentek keresztül, hátul az elsőhöz hasonló harsány megjelenésű szoknyát látunk, amelynek két oldalán 102 mm átmérőjű fekete kipufogócsövek kandikálnak ki, a közepén pedig karbon diffúzor pöffeszkedik. A kiszélesített és ültetett X5 M tengelyvégein a G-Power saját fejlesztésű könnyűfém felnijei forognak, amelyek ez esetben is jól mutatnak, különösen fekete fényezéssel. A különösen könnyű, repülési osztályú alumíniumból kovácsolt kerekekre 315/25 méretű gumihengereket feszítettek.

A G-Power kezelésbe vette a 4,4 literes biturbó V8-as blokkot is, átdolgozta a szívó- és a kipufogórendszert, továbbá átépítette a turbófeltöltőket és módosította a vezérlést. Így az amúgy sem szerény 575-ből 750 lóerő lett, míg a nyomaték 980 Nm-re emelkedett.