Az 1-es sedan BMW szíven ütötte a bajor márka rajongóit a novemberi bejelentés után. Az 1-es sorozathoz csatlakozó kompakt négyajtós felrúgta a hagyományokat és elsőkerékhajtást kapott, ezzel nem kis felháborodást keltve a rajongók körében. Rögtön a premier után a BMW megnyugtatta a márka szerelmeseit, hogy a típus kizárólag Kínában lesz kapható és az ottani igényeket vették alapul a megtervezésekor, ezért lett elsőkerekes a modell.2017-BMW-1er-Limousine-F52-Muenchen-02

Ám most München utcáin kaptak lencsevégre egy alig maszkolt 1-es Sedant, ami okot enged feltételezni, hogy beengedik az európai piacra. A félelmek, ha ingatag lábakon is, de állnak. Reméljük, nem következik be, amitől mindannyian tartunk és nem fognak nyüzsögni az elsőkerekes Bömbik az utakon. Márpedig az A3-as Audi és a Mercedes CLA ellen logikus volna bevetni az 1-es Sedan-t.

2017-BMW-1er-Limousine-F52-Muenchen-03

A típust a kínai piacon három féle motorral fogják árusítani, 118i, az 1,5 literes, turbós 3 hengeres 136 lóerő teljesítménnyel, 120i név alatt turbós 2 literessel, ami 192 lovas, illetve 125i szintén turbóval fújt négyhengeres, 231 lovas változatban. Ezek rendelhetők 6 sebességes manuális vagy 8 sebességes automatával. Az erősebb változatokhoz összkerékhajtás is társítható.