Fehéroroszország hozzánk hasonlóan a keleti blokk részét képezte a rendszerváltásig, majd ezután sem a fejlődéséről vált híressé. Az autók tekintetében a határok felszabadulásával, csak, mint nálunk, megindult az import-export és hozzájuk is nagy számban kerültek a nyugati autókból. Ám a tuning mint olyan, az Orosz rokonokéhoz hasonlít itt, ezzel a nem túl minőségi anyagok és azok felhasználására gondolván. Ez alól, persze mint mindig, van most is kivétel. Vannak, akik utánajárnak és nem a Need for Speed uralta gyerekkor vezérli őket, hanem ízléses munkát akarnak kiadni a kezükből.

bmw-e46compact-yuri-zabavchik-speedhunters-09

Ilyen figura lehet Andrew, aki egy igen szűk körhöz csatlakozott, amikor kezelésbe vett egy E46 Compactot. A story érdekesen indult számára. Először egy Golfot szeretett volna letisztult vonalakkal, ám, szerencsénkre nem talált megfelelő példányt. Nem sokkal később mikor már csalódottan keresgélt a neten, valami használható E36 után, csörgött a telefon, amibe a haverja szólt bele, hogy talált számára egy fasza  E46 coupet. Nem is kellett több már rá is repült Andrew a dologra, amikor is rádöbbent, ez egy kompót nem egy coupe. A kocsi jó volt, ezért hát belevágott a nem igazán kedvelt legkisebb E46-os átalakításába. A neten utánanézett és nem sok találat volt ezen, típus átalakítására, így gondolta, ez legalább egyedi lesz.

bmw-e46compact-yuri-zabavchik-speedhunters-12

2015-ben kezdte meg a munkálatokat a kocsin, amit a letisztult forma jellemez. Az M-es stílusú lökösök jól mutatnak a kis Compacton, a 7TwentyStyle49 18 colos felnik pedig mutatósak a bajor vason is.  A project még nincs kész az idei évre is tervbe van véve pár finomítás, de még nem árulta el a tulaj, hogy mik lesznek ezek.

bmw-e46compact-yuri-zabavchik-speedhunters-05

Szép lett a kis Compact, annak ellenére is érdemes volt belefogni, hogy sokan nem kedvelik ezt a modellt. Nektek mi a véleményetek a rút kiskacsáról, érdemes foglalkozni vele, vagy inkább próbáljuk elfelejteni?