Jövő év februárjában érkezik meg a kínálatba az 5-ös BMW legújabb generációja, a G30-as kódjelű modell már kezdetben is széles motorpalettával és számos változatban elérhető, erre dobtak még rá egy lapáttal az M Performance részlegnél tevékenykedők. Nem bírtak magukkal és már most minden aprósággal készültek az M Sport csomagos 5-ös sorozatra.

A szokott módon egy nagy halom karbon és magasfényű fekete elemet kínálnak, amik állításul szerint az autó körüli levegőt is sokkal optimálisabban terelik, de inkább esztétikai jelentősége van a markánsabb diffúzornak és a fekete veséknek.

Aki a látványos felniknél és matrica készletnél többre vágyik az a masszívabb teljesítményű négydugattyús M Performence fékeken és a jobb hangzást biztosító sportkipufogón kívül motor tuningot is kérhet az 5-öséhez. Az 540i teljesítményét például kerek 360 lóerőre, maximális forgatónyomatékát pedig 500 Nm-re növelik (alaphelyzetben 340 ló és 450 Nm). Persze, nem csak a benzines modell, hanem az egyik legnépszerűbb dízel, az 530d is fűszerezhető egészen 292 lóerőig, amihez komoly 650 Nm nyomaték jár.