Változatlan teljesítményt és a BMW-hez méltó vezetési élményt ígér a bajorok tavasszal érkező, kifejezetten takarékosságra hangolt közepes limuzinja, a BMW 520d Efficient Dynamics Edition. A G30-as kódjelű 5-ös sorozat még rendkívül friss, így a motorválaszték is jócskán bővülni fog még, ennek a palettának az egyik végpontja lesz az alacsony fogyasztást ígérő 520d ED Edition.

Az ilyen modellekre nem csak a kereslet miatt van szükség, hanem remekül ellenpontozza a szén-dioxid kibocsátásban kevésbé barátságos, nagy teljesítményű modelleket, mint az M550i vagy a később érkező, minden eddiginél brutálisabb M5.P90237840_highRes_bmw-5-series-saloon-Van is mivel ellenpontozni a sportosabb modelleket, hiszen a négyhengeres dízelmotor turbófeltöltője mellett hatékonyabbra hangolták a kipufogógáz visszavezetést, az olajszivattyút és a Common Rail rendszert is. A szolenoid befecskendezők pedig pontos adagolást tesznek lehetővé 2000 baros maximális nyomással. Az alacsonyabb fogyasztáshoz továbbfejlesztett aerodinamika és AdBlue rendszer is hozzájárul.

A kizárólag 8 sebességes automatával elérhető spórolós modell teljesítménye változatlan, tehát 190 lóerő mellé 400 Nm nyomaték társul. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre 7,5 másodperc alatt gyorsul, ami közel sem egy rossz érték.

Fogyasztás tekintetében pedig bizonyára mindenki helyén tudja kezelni a gyár által megadott 3,9-4,5 litert 100 kilométerenként.