A rally versenyzés sokunk nagy kedvence, kiszakadni látszik a modern kor vonzásából – ami persze nem igaz, mivel itt is a legmodernebb technikákat használják – a maga sáros, mocskos, néha ütött-kopott autóinak láttán. Ebben a sportban a terepviszonyok indokolttá teszik az összkerékhajtás alkalmazását, ezért is lett a közönség izgatott a hátsókerekes 650i láttán.

Az E63 650i-t elmondhatjuk sokmindennek, de semmiképpen a könnyed fürgeség az első, ami eszünkbe juthat róla. Ez egy nagy, nehéz és kevéssé hatékony ám gyors autó, erős motorral.  Igazi luxusautónak született. Mondjuk nem olyan kecses, mint kisebb M-es testvérei, de impozáns vas az egyszer biztos.

Andi Aigner az ausztrál rally pilóta úgy döntött, hogy ebből a nagy 4,8 literes V8-as szörnyből épít magának versenyzésre alkalmas autót. Pontosan nem tudjuk mi került módosításra a 360 lóerős motoron, de annyi biztosan kiderül a szponzori logókból, hogy egy Remus sport kipufogórendszert kapott a nem mindennapi sárdagasztó, amitől egyszerűen eldobjuk az agyunkat, olyan jól szól.

Egyszerűen brutálisan jól áll az E63-asnak a sportfestés és a rátapadt sár, nem mindennapi látvány meg kell hagyni, de mindenki döntse el maga a videó megnézése után, hogy neki mennyire bejövős így a koncepció.