Miamiban, az Art Basel művészeti kiállításon mutatkozott be a BMW legújabb ArtCar-ja, melyet John Baldessari a rá leginkább jellemző stílusjegyekkel ruházott fel. Olyan kiemelkedő művészek munkái után, mint Alexander Calder, Andy Warhol és Jeff Koons a BMW M6 GTLM talán kicsit túl minimalistának is hat. Az eddigiekhez képest jelentősen egyszerűbb díszítés megosztotta a rajongókat.John Baldessari BMW M6 GTLM Art Car #19.

„A BMW felkérése előtt egyetlen olyan munkám volt, amely valamilyen aspektusból autóhoz kapcsolódik: egy járművet ábrázoló kép. A BMW Art Car megalkotása éppen ezért vadonatúj területre kalauzolt, és nem csupán a témát, de a két- és háromdimenziós terek összjátékát tekintve is. Olyan kihívást jelentett, amellyel élvezettel néztem szembe. Az ötletek szinte egyszerre törtek rám: a piros pont-motívum a tetőn, a FAST felirat a bal-, a kétdimenziós kép pedig a jobb oldalon.Painting of John Baldessari Art Car.

Imádom azt a fajta kettősséget, amely a két- és háromdimenziós terek közötti játékot adja. Tekintve, hogy az alapmodell napjaink egyik legkiválóbb mérnöki munkája, az alkotásaimat jellemző stílusjegyek felhasználásával igyekeztem utánozhatatlanul egyedi köntöst adni rá. Mindent egybevetve, a tizenkilencedik BMW Art Car egy tipikus Baldessari-mű, amely egyben a valaha készített leggyorsabb alkotásom is” – nyilatkozott Baldessari a művéről.John Baldessari BMW M6 GTLM Art Car #19.A BMW hosszútávú túraautójának első bevetése a Daytona-i 24-óráson lesz, ahol nagy esélyekkel indul az 1 250 kilogrammos szörnyeteg. Ehhez a kis súlyhoz pedig az utcai autó 4,4 literes biturbó V8-asán alapuló versenymotor 585 lóereje kiválóan passzol majd.

John Baldessari BMW M6 GTLM Art Car #19.

John Baldessari BMW M6 GTLM Art Car #19.